Масове отруєння дітей у Бердянську: еспертиза показала, що кишкову інфекцію спричинила гречка

Масове отруєння дітей у Бердянську: еспертиза показала, що кишкову інфекцію спричинила гречка

Ймовірним збудником інфекції стала гречана каша, яка була в меню 18.07 на вечерю і 20.07.2017 на сніданок, - заявили експерти

У Запорізькому обласному лабораторному центрі пояснили причини масового отруєння 46 дітей із Дніпра в бердянському санаторії «Лазурний». Про це повідомили в прес-службі відомства.

«Ймовірним чинником передачі послужила гречана каша, яка була в меню 18.07. на вечерю і 20.07.2017 на сніданок. З каші виділені умовно-патогенні мікроорганізми, які викликають гострі кишкові інфекції - клебсіела пневмонія, клебсіела оксітока. Ці ж збудники були виявлені від 14 захворілих дітей», - сказано в повідомленні.

Крім того, клебсіела пневмонія була виділена у кухаря харчоблоку, якого можна вважати джерелом інфекції.

Також клебсіела пневмонія була виділена з різних предметів на харчоблоці – столовий посуд, руки персоналу, кухонний інвентар.

Під час епідрозслідування на об’єкті були виявлені грубі порушення санітарного режиму. У тому числі - на харчоблоці: в несправному стані частина санітарно-технічного обладнання, приладдя для миття рук, недостатня кількість мийних ванн, обробного інвентарю; кухонний інвентар використовувався невідповідно до маркування, порушувалися правила зберігання харчових продуктів, режим миття столового та кухонного посуду. Недотримання санітарних правил призвело до мікробного забруднення продуктів.

Напередодні через масове отруєння дітей у Бердянську відсторонили двох чиновників.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: