Масові фейкові мінування у Львові влаштовують з Росії - СБУ

Масові фейкові мінування у Львові влаштовують з Росії - СБУ

Слідчі з’ясували, що ІР-адреса користувача, який створив і використовував електронну пошту для мінування є в місті Омськ (Росія)

Правоохоронці встановили, що хвиля неправдивих заяв до поліції про замінування закладів масового скупчення населення у Львові була здійснена з російських адрес.

Про це повідомив глава обласного управління Служби безпеки України Олександр Ткачук, пише «Львівський портал».

За його словами, спершу повідомлення про замінування зловмисники здійснювали з електронних адрес, які були зареєстровані на анонімних серверах в Росії. Їх заблокували.

Згодом фейкові повідомлення почали відправляти з однієї з електронних адрес міжнародного сервера. Однак слідчі з’ясували, що нова ІР-адреса користувача, який створив і використовував цю електронну пошту є в місті Омськ (Росія).

«Зараз ми пропрацьовуємо і визначаємо, настільки доречно щоразу реагувати на повідомлення, які надходять по три рази в день, і при цьому «мінують» одні й ті самі торгові чи бізнес центри. Але, звичайно, ми зобов’язані на це реагувати», - додав він.

Як відомо, 10 червня у Львові «замінували» торгово-розважальний центр «Кінг-Кросс Леополіс». Звідти евакуювали 2,7 тис. людей, вибухового пристрою не виявили.

Також в неділю у Харкові поліцейські перевіряли інформацію про мінування бізнес-центрів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: