МАУ продовжує позбуватися літаків

МАУ продовжує позбуватися літаків
oeing 737-800 UR-PSS, UR-PST, UR-PSU и UR-PSV МАУ в аэропорту Острава
Фото: LKMT Spotters

У пресслужбі МАУ розповіли, що в Чехію літаки відправили «на зберігання»

Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» 4 травня відправила відразу чотири літаки Boeing 737-800 з аеропорту «Бориспіль» в аеропорт чеського міста Острава.

Переліт виконали борти з реєстрацією UR-PSS, UR-PST, UR-PSU і UR-PSV. Всі літаки, згідно з державним реєстром цивільних повітряних суден України, випущені у 2009 році і мають одного власника - ірландську компанію SMBC Aviation Capital Limited.

У МАУ вони надійшли в 2016 та 2017 роках і до цього використовувалися лоукостером Ryanair. Щоб забрати екіпажі назад в Україну разом з Boeing 737-800 до Острави полетів Embraer 190.

Німецький портал skyliner-aviation.de, що відслідковує переміщення літаків, повідомив, що борта UR-PSS, UR-PST, UR-PSU і UR-PSV повернуті лізингодавцю. Проте у пресслужбі МАУ розповіли, що в Чехію літаки відправили «на зберігання».

«Авіакомпанія займається плануванням рестарту і аналізує потребу в ємностях. Очевидно, що рестарт зажадає відмови від найдорожчих витратних частин», - підкреслили в авіакомпанії. 

Інформацію про те, з яким флотом авіаперевізник виконає перезапуск польотів, в МАУ пообіцяли надати пізніше.

У квітні авіакомпанія повернула лізингодавцю Boeing 737-800 UR-PSH в зв'язку з завершенням терміну дії договору і відправили на зберігання в Іспанію два Boeing 777-200ER.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: