Жертва коронавірусу: аеропорт «Київ» заявив про ризик банкрутства

Жертва коронавірусу: аеропорт «Київ» заявив про ризик банкрутства

Аеропорт «Київ» вже вдруге від початку карантину звертається до влади по допомогу

Міжнародний аеропорт «Київ» ім. І. Сікорського звернувся по допомогу до президента України, прем’єрміністра, міністра інфраструктури України та мера Києва. 

В зверненнях йдеться не тільки про необхідність підтримки підприємства, а й недопущення припинення діяльності одного з найбільших та найважливіших аеропортів України. Про це повідомляє пресслужба аеропорту «Київ».

У зверненні зазначається, що товариство з обмеженою відповідальністю «Мастер-авіа», що здійснює свою діяльність в аеропорту «Київ», вклало значні інвестиції в розбудову інфраструктури та функціонування аеропорту, залучило власні та кредитні кошти у великих розмірах, побудувало три сучасні термінальні комплекси. Аеропорт «Київ» є другим за величиною платником податків серед столичних комунальних підприємств.

«З 17 березня 2020 року ТОВ «Мастер-авіа» та КП МА «Київ»(Жуляни) працюють в надзвичайних умовах. Незважаючи на встановлений карантин та відсутність авіасполучення, міжнародний аеропорт не може бути тимчасово законсервованим. Існує необхідність і надалі утримувати його та забезпечувати діяльність аеропорту як складової частини міської та загальнодержавної транспортної інфраструктури. Забезпечення діяльності аеропорту  – це не лише соціально-економічне завдання, а й один із елементів підтримки належного рівня національної безпеки України», - йдеться у зверненні.

Зазначається, що 27 березня 2020 року ТОВ «Мастер-авіа» уже зверталось з офіційними листами до влади щодо нагальної необхідності організації фінансової підтримки аеропорту.

З метою збереження міжнародного аеропорту «Київ» ТОВ «Мастер-авіа» просить:

  • Про надання безповоротної фінансової допомоги в сумі 22 мільйони гривень на місяць. Грошові кошти будуть спрямовані для виплати заробітної плати співробітникам ТОВ «Мастер-авіа» та КП МА «Київ» та підтримки аеродрому та аеропорту в робочому стані на період зупинки роботи аеропорту і закінчення карантину до досягнення пасажиропотоку 20 000 пасажирів на виліт в місяць
  • Усунення будь-яких обмежень для Міжнародного аеропорту «Київ» в частині виконання рейсів на період призупинення польотів, адже зараз преференції на виконання польотів транспортної, бізнес-авіації та евакуаційних рейсів надані виключно аеропорту «Бориспіль»
  • Надання цільової субсидії в розмірі $15 на одного пасажира для надання знижок авіакомпаніям на період 1,5-2 роки для  ідновлення пасажиропотоку
  • Допомога в рефінансуванні кредиту в сумі 28 мільйонів доларів США під мінімальний відсоток і з довгостроковим терміном погашення
  • Надання пільги по податку на землю для ТОВ «Мастер-авіа» та КП МА «Київ»(Жуляни)
  • Створення комісії підтримки авіаційної галузі за участі представників компаній ТОВ «Мастер-авіа» та КП МА «Київ» (Жуляни).

«Відсутність державної підтримки та фінансової допомоги  приведе до припинення діяльності міжнародного аеропорту «Київ», а саме, банкрутства ТОВ «Мастер-авіа» та КП МА «Київ» (Жуляни), знищенню інфраструктури аеропорту, розвалу трудових колективів професіоналів авіаційної діяльності, безробіттю, відсутності платежів в місцевий та державний бюджети», - заявили в керівництві аеропорту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: