Медведчук: Експансія США на європейський енергоринок набирає обертів

Медведчук: Експансія США на європейський енергоринок набирає обертів
Ппоставки зрідженого газу з США до Європи

Медведчук упевнений, що наразі триває «повна зачистка енергетичного ринку Європи під американських гравців»

Те, що сьогодні відбувається на ринку зрідженого природного газу в Україні, лише підтверджує: повномірна експансія США на європейський енергетичний ринок набирає обертів, і «Україні в цьому процесі відведена роль гарматного м'яса», заявив Віктор Медведчук.

Коментуючи початок виходу США на енергоринки України та ЄС, Медведчук звернувся до хронології подій.

«У червні перший танкер з американським зрідженим природним газом прибув до польського ЗПГ-терміналу. Президенти Анджей Дуда та Дональд Трамп оголосили про підготовку довгострокового контракту з транспортування до Польщі зрідженого природного газу з США. Поляки навіть заявили, що не стануть продовжувати контракт з «Газпромом» (хіба що мова буде йти про короткострокові контракти). 21 серпня вже в порт Клайпеди (Литва) прийшов танкер з американським газом. У вересні в Литву має прибути наступне судно. Переділу сфер впливу на енергоринку Європи дано старт», - пояснив він.

У зв'язку з цим, вважає Медведчук, можна стверджувати: так званий закон «протидії противникам Америки через санкції» спрямований на «повну зачистку енергетичного ринку Європи під американських гравців».

«Якщо США посилять вплив на енергетику Євросоюзу, то зможуть диктувати Брюсселю свої умови практично у всіх питаннях зовнішньої і внутрішньої політики», - попереджає лідер «Українського вибору - Права народу».

За словами Медведчука, енергетична експансія США на європейський ринок - справа часу, а Україні в цій грі «відводиться роль гарматного м'яса».

«Вибухове підвищення цін на зріджений газ - це не більше ніж частина плану, написаного в Сполучених Штатах і реалізованого українськими «патріотами» під пильним наглядом «вашингтонського обкому». Окремі політичні сили і засоби масової інформації активно розкручують ідею газової незалежності від Росії, представники посольства США проводять зустрічі з трейдерами, зондуючи ситуацію і пояснюючи переваги переходу з російського газу на американський. Однак це тільки верхівка айсберга», - стверджує Медведчук.

Головні події, на його думку, відбудуться після візиту до Києва міністра енергетики США Ріка Перрі, який відбудеться в листопаді.

«Ця зустріч остаточно розкриє карти Вашингтона і його справжні плани щодо України. Але і зараз вони не дуже завуальовані - в червні президент Петро Порошенко обговорював з Ріком Перрі можливості реалізації спільних проектів в атомній енергетиці, у сфері видобутку енергоносіїв та, зокрема, варіанти поставки в Україну зрідженого газу з США. Те, що сьогодні відбувається на ринку газу в Україні, лише підтверджує - процес набирає обертів», - впевнений Медведчук.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: