Медведчук прогнозує, що в Україну хлинуть контрафактні ліки

Медведчук прогнозує, що в Україну хлинуть контрафактні ліки

Уряд створив умови для імпорту в Україну ліків, які фактично не застосовуються в ЄС і США, вважає Медведчук

Голова руху «Український вибір - Право народу» Віктор Медведчук прокоментував зміну до проекту закону про спрощення державної реєстрації ліків в Україні.
«Кабмін вніс досить значущу зміну в проект закону про спрощення державної реєстрації ліків в Україні. З тексту доопрацьованого законопроекту «Про внесення змін до статті 9 Закону України «Про лікарські засоби» щодо спрощення державної реєстрації лікарських засобів» виключена важлива норма, яка передбачає, що іноземні ліки повинні не просто бути зареєстровані в ЄС і США, а обов'язково застосовуватися там в лікувальних протоколах. Тим самим уряд створив умови для імпорту в Україну ліків, які фактично не застосовуються в ЄС і США», - вважає Медведчук.
Він нагадав, що в країні і так існує проблема з імпортом дорогих лікарських засобів провідних західних країн, які насправді виробляються в Індії і Пакистані.
«Тепер же повністю відкритий шлях для поставок в Україну різного роду контрафакту, підробок, в кращому випадку - плацебо. Мета начебто благородна - зробити імпортні ліки доступнішими для українських споживачів. Але, на думку експертів, істотного зниження цін на імпорт не відбудеться, воно буде в межах 5%», - підкреслив Медведчук.
За його словами, коли на кону життя і здоров'я мільйонів українців, подібні нововведення фактично перетворюють громадян у піддослідних кроликів.
«Лікарський контроль - це не та сфера, де можна експериментувати. Він повинен бути жорстким. Прийнявши таке безвідповідальне рішення, влада в черговий раз продемонструвала, що інтереси українців їй абсолютно байдужі», - робить висновок лідер «Українського вибору».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: