Медведчук прокоментував заяву Савченко про готовність вести переговори з «ДНР» і «ЛНР»

Медведчук прокоментував заяву Савченко про готовність вести переговори з «ДНР» і «ЛНР»

Учасник гуманітарної підгрупи також розповів про подробиці звільнення українського депутата

Гучну заяву, зроблену Надією Савченко стосовно можливості вести переговори з лідерами так званих «ДНР» та «ЛНР» прокоментував голова «Українського вибору» Віктор Медведчук. 

«А як інакше? Що, на вашу думку, що роблять представники тристоронньої контактної групи і гуманітарних підгруп в Мінську? Якраз і ведуть переговори з представниками ОРДО і ОРЛО. Але переговорів, які проводить контактна група і в яких готова брати участь Надія Савченко для врегулювання конфлікту мало. Для цього потрібна воля керівництва країни і консенсус політичних сил, - сказав Медведчук в інтерв'ю «КП в Україні».

Медведчук розповів також про те, як вдалося досягти домовленості про звільнення самої Надії Савченко.

«Рішення про помилування Савченко приймав президент РФ Володимир Путін. Чому він це зробив - думаю, це питання правильніше адресувати йому», - додав він.

Крім того Медведчук спростував чутки про таємні домовленості, нібито досягнуті між Україною та Росією, в ході обговорення умов звільнення Надії Савченко.

«Абсурд! Можу сказати, що переговори з приводу Савченко ніхто з діячів, що поширюють подібні чутки, не вів. Питаннями звільнення займався президент України, і в переговорному процесі брав участь я. А тому можу авторитетно стверджувати: Росія не висувала жодних умов, крім повернення двох своїх громадян», - сказав він.

Медведчук також додав, що з Надією особисто не знайомий, але, поки йшли переговори, спілкувався з її мамою і сестрою.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: