Медведчук вирахував, що влада хоче продати ОПЗ за безцінь

Медведчук вирахував, що влада хоче продати ОПЗ за безцінь

На думку Медведчука, залишки держмайна продадуть за півціни

Критично низька ціна, за якою держава збирається продати Одеський припортовий завод, свідчить про те, що подальша приватизація держмайна в Україні буде проведена всупереч інтересам країни і добробуту громадян. Таку думку висловив глава «Українського вибору» Віктор Медведчук.
На його думку, в ситуації з Одеським припортовим про «публічну, ефективну» приватизацію не йдеться.
«Гігант хімічної галузі буде виставлений на аукціон, причому стартова ціна - 13,175 млрд грн (близько $520 млн). Чи адекватна це ціна за «стратегічний об'єкт на глобальному ринку мінеральних добрив», як назвав ОПЗ глава Фонду державного майна Ігор Білоус? Очевидно, що ні», - впевнений Медведчук.
Як заявив екс-глава ФДМУ Олександр Бондар, сьогодні визначити реальну ціну українських держпідприємств складно. «Але якщо брати ціну всього нашого майна на сьогоднішній день, то у нас найнижчі ціни за всю історію приватизації. Таких цін ще не було», - стверджує Бондар.
Нагадаємо, в 2015 році Арсеній Яценюк стверджував, що ОПЗ може бути проданий не менш ніж за $1 млрд.
«Звичайно, час іде, ціни змінюються, і при продажу держмайна потрібно враховувати безліч чинників, перш за все попит на пропоновані активи. Але попиту на промислові об'єкти в країні, яка перебуває в глибокій економічній кризі, в якій триває збройний конфлікт і немає політичної стабільності, апріорі бути не може. І хоча прем'єр заспокоює, мовляв, «весь світ зможе взяти участь» у торгах «і ринок врегулює цю ціну», відсутність попиту на українські об'єкти приватизації визнає не тільки колишній, але і нинішній глава ФДМУ. Але МВФ наполягає, а тому українські «реформатори», «нічтоже сумняшеся», готові проводити приватизацію навіть за відсутності попиту і при критично низьких цінах», - обурюється Медведчук.
За його прогнозом, у подальшому розпродаж держвласності відбудеться за будь-якої економічної «погоди».
«Залишки високоліквідного держмайна будуть продані за півціни (а то і за ще нижчими цінами). А свої злочинні дії чиновники і політики спробують завуалювати демагогією про порятунок української економіки, інтересів країни і благополуччя громадян. Ось тільки про інтереси громадян мова давно не йде», - підсумував Медведчук.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: