Медведчук зажурився тим, що Україна стала сировинним придатком

Медведчук зажурився тим, що Україна стала сировинним придатком

Медведчук вважає найбільшим прорахунком євроінтеграційної команди втрату російського ринку збуту і розрив коопераційних зв'язків з РФ

Все, що може сьогодні запропонувати Україна світовому ринку, - це дешева сировина. І якщо вже сьогодні не почати процес відновлення економіки, то Україна, по суті, так і залишиться сировинним придатком Заходу, вважає лідер Громадського руху «Український вибір - Право народу» Віктор Медведчук.
За його словами, провал ЗВТ з ЄС став очевидним вже в перші місяці дії угоди.
«У січні 2016-го для України перестав діяти режим односторонніх преференцій і наша країна повною мірою відчула всі «переваги» і «перспективи» так званої поглибленої та всеохоплюючої ЗВТ з ЄС», - зазначив Медведчук.
«...Мізерні квоти, жорсткі сертифікаційні вимоги, антидемпінгові розслідування, загороджувальні бар'єри - все те, з чим зіткнулися українські товаровиробники, з усією очевидністю доводить: для них європейський ринок як був, так і залишається недосяжним. В результаті за підсумками січня-серпня 2016-го найбільшими імпортерами української курятини стали... Ірак і Єгипет», - пояснив він.
Лідер «Українського вибору» вважає найбільшим прорахунком євроінтеграційної команди втрату російського ринку збуту і розрив коопераційних зв'язків з РФ.
«Президент Петро Порошенко визнав: з цієї причини економіка України вже втратила $15 млрд. Але не тільки. Виробничий потенціал країни і її промисловість практично знищені. Все, що може сьогодні запропонувати Україна світовому ринку, - це дешева сировина. І навряд чи Україні вдасться, принаймні швидко, повернути колишні позиції. Однак якщо вже сьогодні не почати процес відновлення економіки, якщо не працювати над поверненням на російський ринок і ринок країн ЄАЕС, то Україна, по суті, так і залишиться сировинним придатком Заходу», - упевнений Медведчук.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: