Медведчук звинуватив українських політиків у дискредитації Мінських угод

Медведчук звинуватив українських політиків у дискредитації Мінських угод

За його словами, в українському політикумі Мінські угоди трактуються неправильно

Лідер Громадського руху «Український вибір - Право народу» Віктор Медведчук пояснив, чому Мінські угоду слід виконувати в комплексі.
За його словами, заява спецпредставника ОБСЄ Мартіна Сайдіка про необхідність прискорити конфліктуючими сторонами виконання Мінських домовленостей свідчить про те, що в ЄС серйозно стурбовані відсутністю прогресу в реалізації «Мінська-2».
«Про необхідність неухильного виконання Мінських угод в повний голос говорить не тільки Європа, кажуть і США. Необхідність їх виконання визнала і українська влада. Однак у вітчизняному політикумі, особливо в парламенті, де широко представлені націонал-радикали і прихильники стратегії «війни до переможного кінця», домовленості, досягнуті в Мінську, сприймаються і трактуються неправильно», - вважає Медведчук.
На його думку, в Україні розгорнуто активну кампанію з дискредитації Мінських угод як спробу довести, що Мінські угоди суперечать інтересам України, Конституції країни, а тому не можуть і не повинні бути реалізовані.
«Суспільству нав'язується думка, що до «політичної частини» «Комплексу заходів з виконання Мінських угод» слід приступати тільки після того, як буде виконано його перші пункти. Політикам, які твердять, що «Мінські угоди треба виконувати по пунктах», не завадило б вивчити хоча б назву документа, який вони так нещадно критикують (я вже не кажу про весь текст «Комплексу заходів з виконання Мінських угод» (більшість цих політиків його просто не читали). Зверніть увагу на назву документа - не «порядок дій», не «план», де є пункти 1, 2, 3 і так далі, а саме «комплекс». Політичні перетворення, про які там йдеться (повторюся, це введення особливого статусу для ОРДО і ОРЛО, прийняття законів про вибори та амністію, внесення змін до Конституції України, що визначають на постійній правовій основі статус цих територій), є фундаментом всіх заходів, передбачених Мінськими домовленостями. Ми повинні створити цей фундамент, щоб в подальшому мати можливість припинити кровопролиття, відновити стабільний мир і перейти до реінтеграції Донбасу», - резюмував лідер «Українського вибору».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: