Мер Дніпропетровська підрахував, скільки коштуватиме перейменування міста

Мер Дніпропетровська підрахував, скільки коштуватиме перейменування міста

Філатов заспокоїв пенсіонерів

Міський голова Дніпра (Дніпропетровська. – Ред.) Борис Філатов запевнив, що перейменування обласного центру для його мешканців буде безболісним. Воно потребує близько 3,5 млн грн і здійснюватиметься за рахунок міського бюджету. Про це він сказав на брифінгу.
«У рамках виконання закону про декомунізацію всі витрати пов'язані із заміною табличок на будинках на приблизно 300-х перейменованих вулицях і заміною офіційної документації, в порівнянні з розмірами міського бюджету, абсолютно несуттєві. Так, на всі таблички для всіх будинків на перейменованих вулицях буде потрібно не більше 2,5 млн грн. Для переробки всіх паперових документів, включаючи і документи ГоловАПУ, і міграційної служби буде потрібно близько 800 тисяч гривень. Тому коли людям почнуть розповідати про те, що пенсіонерам переробка документів обійдеться в кілька тисяч гривень або що з працюючих громадян на це будуть вираховувати гроші з зарплати, - просто безсовісна брехня. Все це буде робитися для громадян за рахунок міського бюджету та в міру виникнення такої потреби у кожного конкретного городянина. Закон прийнятий, і місто його виконає», - сказав Філатов, якого цитує Укрінформ.
Водночас мер зазначив, що більшість городян була категорично проти перейменування міста.
«Городяни вважали перейменування міста зараз несвоєчасним і недоцільним. Ці аргументи я двічі приводив спікерам ВР України у своїх листах: спочатку Володимиру Гройсману, потім Парубію Андрію. Проте рішення про перейменування прийнято. І я, як міський голова, а також співробітники міської ради таке рішення, прийняте вищим законодавчим органом країни, повинні виконати. Що ми і зробимо», - заявив Філатов.
Нагадаємо, в четвер, 19 травня, Верховна Рада в рамках декомунізації перейменувала місто Дніпропетровськ на місто Дніпро. За відповідне рішення на засіданні в четвер проголосували 247 депутатів. У документі сказано, що постанова набирає чинності від дати її прийняття.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: