Меркель обіцяє працювати над єдністю G20

Меркель обіцяє працювати над єдністю G20
Канцлер Німеччини Ангела Меркель

Меркель заявила, що США є ключовим партнером G20, а присутність Трампа вітатимуть на саміті, який вона прийматиме в Гамбурзі 7-8 липня

Канцлер Німеччини Ангела Меркель апелювала до президента США Дональда Трампа, заявивши, що буде працювати над єдністю країн «Великої двадцятки» (G20), навіть після того, як американський лідер відмовився від Паризької угоди про зміну клімату. Про це  повідомляє Bloomberg.

Меркель заявила, що США є ключовим партнером G20, а присутність Трампа вітатимуть на саміті, який вона прийматиме в Гамбурзі 7-8 липня.

Тим не менш, досягнення домовленості не буде легким, відзначила вона. Так звані шерпи - урядовці, підзвітні безпосередньо лідерам країн - наполегливо працюють над проектом заключної заяви або комюніке і cтикнуться з «напруженими переговорами» напередодні саміту, щоб знайти консенсус, сказала Меркель. Вона додала, що заключної заяви не буде, «якщо всі не погодять» її.

Як зазначається, європейські та інші члени G20 висловили занепокоєння з приводу скептицизму президента США щодо глобальної вільної торгівлі та його рішення на початку цього місяця про виведення США з Паризької кліматичної угоди, яка, за його словами, приносить вигоду іншим країнам за рахунок американських робітників.

«Дійсно крає серце» бачити те, як США відмовляються від Паризького угоди, сказала Меркель, колишній міністр навколишнього середовища, яка брала участь у переговорах щодо клімату в Берліні на ранніх етапах своєї політичної кар'єри. «Я фактично провела все своє політичне життя з цією кліматичною угодою», - додала вона.

Нагадаємо, Меркель закликала до єдності країн ЄС у переговорах щодо Brexit.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: