Меркель закликала країни ЄС до єдності у переговорах щодо Brexit

Меркель закликала країни ЄС до єдності у переговорах щодо Brexit
Канцлер Німеччини Ангела Меркель

Меркель додала, що прагне, аби сторони вийшли на «хорошу угоду» щодо Brexit, оскільки вона вигідна обом сторонам

Канцлер Німеччини Ангела Меркель закликала усі 27 держав-членів ЄС до єдності в переговорах щодо виходу Великої Британії зі складу блоку, які розпочалися в понеділок у Брюсселі, передає Deutsche Welle.

«Для мене передусім важливо, щоб 27 держав-членів діяли спільно і ми уважно вислуховували побажання та уявлення Великої Британії, а потім, звісно, відстоювали наші власні інтереси і просувалися уперед на основі взаємної згоди», - зазначила Меркель.

За словами канцлера ФРН, в ЄС ухвалені відповідні директиви щодо переговорів.

Меркель також додала, що прагне, аби сторони вийшли на «хорошу угоду» щодо Brexit, оскільки вона вигідна обом сторонам. При цьому канцлерка зазначила, що у перший день переговорів не варто спекулювати, яким буде їхній результат.

Нагадаємо, у Брюсселі в понеділок почалися переговори про вихід Великої Британії зі складу Євросоюзу.

Майже рік минув з часу референдуму про вихід Великої Британії з Євросоюзу, на якому британці висловилися «за» вихід із ЄС. У обох сторін залишилося менше двох років, щоб узгодити всі формальності щодо Brexit.

Як повідомлялося, парламент Великої Британії скасував традиційну тронну промову королеви Єлизавети ІІ, якою вона мала відкрити парламентську сесію в 2018 році.

Промову скасовано через Brexit - такий крок, на думку парламентаріїв, дасть їм більше часу для роботи над законопроектами про вихід країни з ЄС. У зв'язку з Brexit наступна парламентська сесія триватиме два роки, а не один, як зазвичай

Британський парламент розпочне роботу  21 червня.

Раніше повідомлялося, що Тереза Мей провела перестановки в уряді після дострокових парламентських виборів в країні.

Зокрема, зазначено, що Мей змінила міністра юстиції країни. Ним став консерватор Девід Лідінгтон замість Елізабет Трас, яка була першою в історії жінкою лорд-канцлером в першому кабінеті Мей. Як повідомляється, змінився і міністр праці і пенсій. На цю посаду прем'єр Великої Британії призначила Девіда Гока, який раніше обіймав посаду головного секретаря казначейства.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: