Меркель та Макрон обговорили з Путіним втілення мінських угод

Меркель та Макрон обговорили з Путіним втілення мінських угод
Еммануель Макрон, Володмир Путін та Анґела Меркель 

Телефонна розмова політиків відбулася на тлі зміни влади в Україні

Канцлер Німечиини Ангела Меркель та президент Франції Еммануель Макрон провели спільну телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним.

Про це повідомляє видання DW.

Як повідомив речник німецького уряду Штеффен Зайберт, політики обговорили втілення мінських домовленостей після обрання нового президента України.

Політики обговорили, як можна сприяти втіленню мінських домовленостей після обрання нового президента України. Меркель та Макрон знову розкритикували нещодавні укази Путіна про спрощення надання російського громадянства українцям, зазначив Зайберт.

Окрім того, Меркель та Макрон підкреслили, що Росія зберігає місце в Раді Європи, але наголосили на необхідності знайти швидке вирішення «ще відкритих питань», щоб вона могла залишатися повноцінним членом.

Інші теми, які обговорили лідери трьох держав, - ситуація в Сирії та навколо Ірану.

Тим часом у Кремлі заявили, що під час телефонної розмови обговорювалася ситуація довкола «внутрішньоукраїнської кризи» та з урахуванням зміни української влади. Як зазначається у повідомленні на сайті російського президента, сторони погодилися стосовно «безальтернативності» мінських домовленостей як основи мирного врегулювання на Донбасі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: