Мешканця Макіївки затримали за службу в «ДНР»

Мешканця Макіївки затримали за службу в «ДНР»

Правопорушника викрили на контрольно-пропускному пункті «Мар’їнка»

На КПВВ «Мар’їнка» поліцейські затримали 50-річного мешканця Макіївки, який з вересня 2014 по травень 2015 року входив до незаконних збройних формувань, а тепер їхав до Мирнограду за пенсією.

Про це повідомляє Волноваський відділ поліції Донецької області.

«Встановлено, що до того, як прийняти рішення вступити до лав терористів, чоловік заробляв на життя перевезенням пасажирів. Потім він погодився вступити у «Козацький союз війська донського» на посаду старшого урядника», - заявили в поліції.

Відомо, що бойовики видали чоловіку декілька видів зброї та відправили на місце дислокації, на одну з терористичних баз.

«Після того, як підрозділ почали розформовувати, бойовики закрили чоловіка у підвалі, а через деякий час відпустили. Днями найманець поїхав оформлювати пенсію та був впевнений, що про його незаконну діяльність нікому не відомо, але на контрольно-пропускному пункті правоохоронці викрили правопорушника», - говориться у повідомленні.

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Правоохоронці звертають увагу, якщо громадяни добровільно здаються до поліції, то після певної процедури перевірки на непричетність до тяжких злочинів, отримують шанс на подальше життя без притягнення до кримінальної відповідальності згідно з ч. 6 ст. 260 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, військовою контррозвідкою зі складу Об’єднаних сил викрито та затримано військовослужбовця Збройних сил України - члена «ДНР».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: