Мешканка Сумщини, яка наливала окупантам спиртне, отримала вирок

Мешканка Сумщини, яка наливала окупантам спиртне, отримала вирок
В Україні триває 156-й день повномасштабної війни, розв’язаної путінською Росією
фото: ria.ru

Жінку визнано винною у колабораційній діяльності

Зарічний районний суд Сум визнав винною місцеву мешканку у колабораційній діяльності і призначив три роки тюрми, які замінив на рік іспитового терміну. Про це повідомляє «Главком» із посиланням на вирок від 25 липня.

За даними досудового розслідування, протягом 16-25 березня 2022 року обвинувачена вчинила кримінальне правопорушення проти основ національної безпеки України. Перебуваючи в окупованому селі Новгородське Сумської області, підсудна безкоштовно видавала російським солдатам алкогольні напої та цигарки. Також підтримувала з ними дружні стосунки з перших днів захоплення населеного пункту.

Як наслідок, обвинувачена одержала від окупантів певні привілеї: безперешкодно переміщуватись по території окупованого села, мала можливість впливати на дії росіян щодо способу обстеження домоволодінь місцевих мешканців.

Усі протиправні дії жінка вчиняла без застосування фізичного чи психологічного впливу, а також без погроз застосування зброї військовослужбовцями РФ.

У суді обвинувачена повністю визнала вину і щиро розкаялася. Просила Феміду суворо не карати.

Крім цього, жінка уклала з прокурором угоду про визнання винуватості. Згідно з документом, обвинувачена погодилася на призначення покарання у вигляді трьох років позбавлення волі, яке буде замінено на рік іспитового терміну.

У підсумку суд затвердив цю угоду.

Нагадаємо, що в Україні триває 156-й день повномасштабної війни, розв’язаної путінською Росією. 

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: