Мінфін США дав роз’яснення, за що ввели санкції проти російських олігархів

Мінфін США дав роз’яснення, за що ввели санкції проти російських олігархів
Глава Мінфіну США Стівен Мнучин

Російський уряд бере участь у різних злочинних діяннях по всьому світу, - нагадав глава Мінфіну США

США запровадили нові санкції проти російських олігархів через дестабілізуючу діяльність уряду РФ по всьому світу – від України і Сирії до країн західної демократії.

Про це йдеться у заяві глави Мінфіну США Стівена Мнучина.

«Російський уряд бере участь у різних злочинних діяннях по всьому світу, в тому числі продовжує окупацію Криму та роздуває насильство на сході України; постачає режиму Асада обладнання та зброю в той час, як той бомбить власних цивільних; намагається підірвати західні демократії та здійснює шкідливу кіберактивність», - наголосив глава Міністерства фінансів США.

За його словами, «російські олігархи та еліти, які отримують прибуток від цієї корумпованої системи, тепер не будуть захищені від наслідків дестабілізуючої активності їхнього уряду».

Як повідомлялося, у п'ятницю, 6 квітня, адміністрація США оголосила про запровадження нового пакету санкцій проти десятків фізичних та юридичних осіб в Російській Федерації. Серед них - наближені до Кремля бізнесмени Олег Дерипаска, Ігор Ротенберг, Кирил Шамалов, Віктор Вексельберг, сенатор Сулейман Керімов, голова правління "Газпрому" Олексій Міллер, секретар Ради нацбезпеки Микола Патрушев, колишній "охоронець" Путіна, нині керівник Росгвардії Віктор Золотов та інші. Крім того, американський Мінфін запровадив обмеження проти 15 юридичних осіб – компаній та організацій.

Усі їхні активи, що підпадають під юрисдикцію США, заблоковані. Фізичним та юридичним особам у Сполучених Штатах заборонено мати з ними справи чи укладати угоди. Крім того, особи, які не є резидентами США, можуть також потрапити під санкції через свідоме проведення значних транзакцій з особами та компаніями, зазначеними в списку санкцій США.

Україна має намір синхронізувати свій режим санкцій з американським. Про це заявив у п'ятницю, 6 квітня, президент Петро Порошенко, вітаючи розширення санкцій США проти фігурантів «кремлівського списку».

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: