Міністерство охорони здоров’я чекає на українські ПЛР-тести вже наступного тижня, – Ляшко

Міністерство охорони здоров’я чекає на українські ПЛР-тести вже наступного тижня, – Ляшко
Віктор Ляшко: в Україні є 250 тис. ПЛР-тестів на коронавірус, очікується поставка 20 тис. українських тестів 13-19 квітня
Фото: Укрінформ

За словами Віктора Ляшка, український виробник готовий виробляти близько тисячі ПЛР-тестів на добу

Міністерство охорони здоров’я очікує наступного тижня отримати тести методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР - тести) українського виробництва. Про це сказав заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко на онлайн-брифінгу в понеділок.

«ПЛР-тести ми очікуємо від українського виробника отримати в кількості 20 тисяч ПЛР-систем, які дозволять протестувати близько 2 млн досліджень. Тести вже повинні бути на наступному тижні», - зазначив сказав Ляшко.

За його словами, український виробник готовий виробляти близько тисячі ПЛР-тестів на добу.

«Це дозволить нам покрити всю потребу в проведенні тестування, яка необхідна для реагування на спалах, на епідемію коронавірусної хвороби на території України», - сказав Ляшко.

Головний санітарний лікар зазначив, що сьогодні в Україні близько 250 тисяч тестів для ПЦР-діагностики.

«Сьогодні ми маємо близько 250 тисяч тестів для ПЦР-діагностики. Тому питання з тестування не є проблемою. Україна готова тестувати. І буквально на вихідних ми збирались у міністра охорони здоров’я і чітко прописували стратегію збільшення кількості тестувань для того, щоб забезпечити тестуваннями всі випадки, які можливі», - заявив Ляшко.

Крім того, незабаром запрацює гаряча лінія при МОЗ, на яку можна буде повідомити про випадки відмови медпрацівників у проведенні тестування на коронавірус.

Нагадаємо, у Закарпатській області одужала паціентка з дігнозом коронавірус, але ще одна людина від Covid-19 померла. Разом з тим, у 35 жителів області, методом ПЛР, підтверджено діагноз коронавірусної інфекції.

Раніше повідомлялось, що у Тернопільській області через коронавірус померла ще одна людина, священник 57 років з міста Заліщики. Його стан в останні дні погіршився. Пацієнта підключили до апарату штучної вентиляції легень.

Як повідомлялось, станом на 9:00 6 квітня в Україні 1319 лабораторно підтверджених випадків Covid-19, з них 38 летальних, 28 пацієнтів одужали. За добу було зафіксовано 68 нових випадків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: