В Україні на КПП між областями перевірятимуть температуру

В Україні на КПП між областями перевірятимуть температуру
КПП між областями мають обмежити мобільність українців

На в'їзді-виїзді в кожну конкретну область будуть ставитися контрольно-пропускні пункти, - Ляшко

Головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив, що з 6 квітня у рамках посилення карантинних заходів між областями працюватимуть контрольно-пропускні пункти, які діятимуть за новими правилами, у тому числі здійснювати не тільки перевірку документів, а й температурний скринінг. Про це заступник міністра охорони здоров’я розповів на онлайн-брифінгу 5 квітня.

«Учора штаб з ліквідації надзвичайних ситуацій підготував методичні рекомендації , які оновлюють вимоги до контрольно-пропускних пунктів, як зараз будуть ставитися на в'їзді-виїзді в кожну конкретну область. Ми прописали, хто саме там повинен перебувати, які саме заходи повинні здійснювати, як проводиться скринінг, у тому числі температурний, перевірка документів»,- сказав Ляшко.

За словами головного санітарного лікаря, все це робиться заради того, щоб обмежити мобільність населення, а значить зменшити поширення коронавірусу на території України.

Ляшко вкотре нагадав, якщо люди будуть дотримуватися жорстких карантинних заходів, динаміка росту захворювання буде розтягнута у часі, а це дозволить запобігти піку захворювання та підготувати краще систему охорони здоров'я, а отже унеможливити одночасне масове надходження до лікарень дуже великої кількості інфікованих.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів у п'ятницю затвердив список додаткових обмежень у рамках карантину. Зокрема, йдеться про заборону: перебування в громадських місцях без маски чи респіратора; переміщення групою з більш ніж двох осіб, крім випадків службової необхідності та супроводу дітей; перебування в громадських місцях осіб без супроводу повнолітніх; відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою та у випадку службової необхідності; відвідування спортивних та дитячих майданчиків тощо.

У міністерстві охорони здоров’я прогнозують пікове зростання коронавірусної хвороби в Україні найближчим часом.

До відома, в Україні зафіксовано 1251 випадок коронавірусної хвороби Covid-19, з них 32 летальних, 25 пацієнтів одужало. За добу було зафіксовано 156 нових випадків.

Як повідомлялося, у світі станом на 5 квітня – понад 1,2 мільйона інфікованих Covid-19, одужали майже 247 тисяч.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: