Міністр: Екологічні покращення в Запоріжжі вселяють оптимізм

Міністр: Екологічні покращення в Запоріжжі вселяють оптимізм

Остап Семерак відвідав комбінат «Запоріжсталь»

Міністр екології Остап Семерак під час візиту на комбінат «Запоріжсталь» позитивно оцінив перспективи поліпшення екологічної ситуації в Запоріжжі.
«Те, що ми бачили на «Запоріжсталі», вселяє певний оптимізм - це позитивні речі, які ведуть до зменшення викидів. Проте, дорога, по якій ми разом повинні пройти для поліпшення екологічного і природного середовища в Україні, надто велика. Ми маємо Тристоронній договір, який існує між «Запоріжсталлю», міністерством та органами місцевого самоврядування. Цей договір є дуже амбітним, дуже фінансово ємним, але він націлений на поліпшення екологічної ситуації не тільки в Запоріжжі, а й в цілому регіоні. Ми повинні підтримувати один одного, кожну сторону нашої спільної роботи, щоб ми не випадали з графіка, а ще його випереджали», - заявив під час візиту на «Запоріжсталь» міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак.
Він відвідав основні об'єкти модернізації виробництва комбінату: зокрема, газоочистки агломашин, які вже працюють. Семерак також побував на лінії соляно-кислотного травлення в цеху холодної прокатки.
Реалізація цього екологічного проекту дозволила повністю виключити викиди парів сірчаної кислоти і скидання промислових вод в річку Дніпро.
«Кожна оновлена система аспірації, газоочищення при модернізації оснащується датчиками безперервного автоматичного контролю, всі показники фіксуються. Динаміку викидів і ефективність роботи газоочисток можна спостерігати в онлайн-режимі. Це дозволяє нам ефективно вибудовувати технологічний процес і зменшувати негативний вплив на навколишнє середовище. Ми впроваджуємо кращі світові практики», - зазначив генеральний директор ПАТ «Запоріжсталь» Ростислав Шурма.
Комбінат «Запоріжсталь» продовжує реалізацію проекту з екологічної модернізації аглофабрики: ведеться активне будівництво газоочисток агломашин № 5-6. Інвестиції комбінату в установку нових газоочисних систем на всіх шести агломашинах аглофабрики складуть більше 870 млн грн.
У пріоритеті екологічної модернізації комбінату - зниження частки викидів, які негативно впливають на навколишнє середовище: пил, сірчистий ангідрид (SO2), інші викиди.
В екологічну модернізацію ПАТ «Запоріжсталь» за останні три роки інвестовано близько 4 млрд грн: у 2012 році комбінат вклав у модернізацію виробничих потужностей близько 486 млн грн, в 2013 році - понад 553 млн грн, в 2014 році - близько 1,6 млрд грн , в 2015 - 1,3 млрд грн.
Джерело: Українські новини

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: