Міністр оборони Бразилії не бачить потреби в військовій базі США

Міністр оборони Бразилії не бачить потреби в військовій базі США
Генерал Фернандо Азеведо е Сілва проти американської бази у Бразилії 

Раніше новий президент Бразилії заявив про можливість створення американської військової бази

Новий очільник оборонного відомства Бразилії генерал Фернандо Азеведо е Сілва заявив про те, що питання створення американської військової бази на території країни є складним і неоднозначним питанням, що потребує подальшого вивчення. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Перш за все проблемою є те, що по суті відчутна реальна причина для створення бази США в Бразилії. Окрім того глава міністерства оборони заявив про те, що він не обговорював таку можливість із президентом країни Жеіром Болсонару. 

Саме новий президент Бразилії заявив про можливість створення американської військової бази. Болсонару виправдовував цю заяву необхідністю протидії посиленню впливу РФ в Венесуелі. При цьому самі бразильські військові виступають проти ідеї постійної військової присутності США на території своєї країни.

Сам же президент Бразилії поки що не надав військовим конкретних розпоряджень щодо реалізації його ініціативи по створенню бази США. Окремі бразильські ЗМІ вже встигли повідомили про те, що Жеїр Болсонару вже встиг відмовитися від своєї ідеї щодо постійної американської військової присутності.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: