Міністра оборони Польщі звинуватили у зв'язках із російською розвідкою

Міністра оборони Польщі звинуватили у зв'язках із російською розвідкою
Антоні Мацеревич

Стверджується, що нинішній міністр оборони Мацеревич нібито мав зв'язки з співробітником розвідслужб ще в радянські часи

У Польщі партія «Громадянська платформа» закликала прем'єр-міністра Беату Шидло тимчасово відсторонити від влади міністра оборони Антонія Мацеревича через оприлюднену інформацією про можливу співпрацю міністра з російськими військовими розвідувальними структурами.

«У Мацеревича ключова в команді роль у забезпеченні безпеки Польщі, і ми терміново хочемо, щоб прем'єр-міністр прояснив ситуацію... Нас найбільше турбує можливість того, що секретні дані можуть бути доступні для іноземних секретних служб», - цитує АР представника партії Божену Камінську.

Інформація про можливу співпрацю Мацеревича з розвідниками РФ оприлюднено в книзі польського журналіста Томаша Пятека. Зокрема, стверджується, що нинішній міністр оборони нібито мав зв'язки з співробітником розвідслужб ще в радянські часи.

Сам Мацеревич поки ніяк не прокоментував ці твердження. Однак, на прохання мін'юсту Польщі прокурори почали розслідування відносно самого Пятека, інкримінуючи журналісту «загрозу державній посадовій особі». По цій статті Пятеку загрожує до трьох років в'язниці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: