Міністри країн ЄС завтра обговорять відносини з РФ і ситуацію в Сирії

Міністри країн ЄС завтра обговорять відносини з РФ і ситуацію в Сирії

Голови МЗС країн Євросоюзу зберуться на засідання Ради ЄС у Люксембурзі

Голови МЗС країн Європейського Союзу в понеділок, 16 квітня 2018 року, обговорять на засіданні Ради Євросоюзу в Люксембурзі стан відносин із Росією та ситуацію в Сирії.

Як повідомило бюро речника польського зовнішньополітичного відомства, серед тем, які можуть бути порушені, - ситуація після президентських виборів у РФ, майбутнє ядерної угоди з Іраном, співпраця Брюсселя із Західними Балканами та фінансування зовнішніх дій ЄС після 2020 року.

Крім того, очікується, що 24 - 25 квітня в Брюсселі відбудеться конференція, присвячена Сирії, під спільним проводом Євросоюзу та ООН.

«Це буде нагода для міжнародного співтовариства знову підтримати політичний процес і взяти нові зобов’язання у справі допомоги головним жертвам цього конфлікту, тобто сирійському населенню», - йдеться в повідомленні.

Раніше сьогодні стало відомо, що посол США у РФ Джон Хантсман попередив російське міністерство закордонних справ про підготовку Вашингтоном нових санкції щодо Росії. Цього разу вони будуть введені за підтримку сирійського режиму.

Влада Великобританії розглядає можливість введення нових санкцій проти російських бізнесменів, які ведуть справи в Об’днаному королівстві

Президент Російської Федерації Володимир Путін попереджає про можливість настання хаосу у міжнародних відносинах, якщо країни Заходи продовжать удари в Сирії.

Як повідомлялося, Росія заявила, що підрозділи протиповітряної оборони сирійської армії змогли збити «значну частину» ракет коаліції. Говорилося, що відбулося збиття понад 70 крилатих ракет.

Натомість представник комітету начальників штабів збройних сил США, генерал-лейтенант сухопутних сил США Кеннет Маккензі заявив про успішність американської операції у Сирії. За його словами, жоден літак чи ракета, які були залучені до операції, не були збиті сирійською протиповітряною обороною

Супутникові знімки з місць нанесення авіаударів, надані компаніями DigitalGlobe і Planet.com, опублікувало CNN. Відзначається, що знімки демонструють, наскільки серйозний збиток понесли об'єкти, ймовірно причетні до сирійської програмі створення хімзброї.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп оголосив, що віддав наказ військовим почати точкові ракетні удари по Сирії. Він також додав, що до військової операції приєдналися Франція і Британія.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: