Міноборони Польщі передало у прокуратуру нові матеріали проти Туска

Міноборони Польщі передало у прокуратуру нові матеріали проти Туска

Матеріали, які передані в прокуратуру, також містять інформацію про три розмови Туска з російським керівництвом від 10 квітня 2010 року

Міноборони Польщі передало у прокуратуру додаткові матеріали у справі підозри екс-прем’єра Польщі Дональда Туска у скоєнні злочину проти Республіки Польща. Йдеться про рішення щодо способу розслідування Смоленської катастрофи.

Про це повідомляє RMF24.

Матеріали стосуються відмови від польсько-російської угоди від 1993 року, яка гарантувала Польщі рівні права і укладення договору з РФ щодо розслідування Смоленської катастрофи.

В якості осіб, які приймали рішення в цій справі, крім прем’єра Дональда Туска, названо ще трьох урядовців, в тому числі двох міністрів.

Матеріали, які передані в прокуратуру, також містять інформацію про три розмови Туска з російським керівництвом від 10 квітня 2010 року, коли сталася катастрофа президентського літака. 

Як повідомлялося, у Смоленській катастрофі 10 квітня 2010 року загинуло 96 осіб, зокрема президентське подружжя Лєха та Марії Качинських. Відтоді польська сторона безуспішно упродовж семи років намагається повернути до Польщі уламки розбитого президентського літака. Москва відмовляється це робити, мотивуючи це продовженням власного слідства у справі Смоленської катастрофи. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: