Міноборони взялось за службове розслідування пожежі в Калинівці

Міноборони взялось за службове розслідування пожежі в Калинівці

За словами Полторака, винних у події має визначити службове розслідування або кримінальне розслідування, яке проводить прокуратура

Міністерство оборони проводить службове розслідування у зв'язку з пожежею на території складу боєприпасів біля Калинівки Вінницької області.

Про це «Українським новинам» повідомив у четвер міністр оборони Степан Полторак.

«Я думаю, що необхідно дочекатися завершення службового розслідування, і тоді воно повністю покаже, чия це відповідальність», – сказав міністр.

За словами Полторака, винних у події має визначити службове розслідування або кримінальне розслідування, яке проводить прокуратура.

Нагадаємо, що в ніч на 27 вересня в селищі поблизу Вінниці сталися вибухи на складах з боєприпасами та зброєю.

Військова прокуратура внесла до ЄРДР відомості за фактом вчинення диверсії у місті Калинівка Вінницької області, де напередодні сталася пожежа на військових складах, загалом відпрацьовуються чотири основні слідчі версії вчинення кримінального правопорушення.

Військові експерти вказують на ознаки теракту у вибухах під Вінницею.

Збройні сили України посилили охорону військових об'єктів по всій країні. 

Президент Петро Порошенко звернувся до керівників Генпрокуратури, СБУ, Нацполіції з вимогою знайти і притягнути до відповідальності винних у трагедії в Калинівці Вінницької області.

На думку Турчинова, відповідальність за пожежу на складах боєприпасів у Вінницькій області несе вся вертикаль оборонного керівництва країни, починаючи з начальника Генерального штабу.

Сам голова Генштабу ЗСУ Віктор Муженко заявляє, що його чи його підлеглих не вдасться звинуватити у бездіяльності в ситуації, яка виникла у Калинівці.

Про перебіг подій на місці вибуху боєприпасів читайте тут.

Читайте також статтю «Главкома»: Провісники Апокаліпсиса. Що передувало вибухам у Калинівці і чому про це мовчить влада?

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: