Міноборони закупило вертольоти, які раніше продало як брухт

Міноборони закупило вертольоти, які раніше продало як брухт

Державі завдано збитків на суму близько 12,7 млн грн

Посадовці з Міноборони закупили непридатні для використання вертольоти, попередньо продані комерційній структурі як надлишкове військове майно. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

«Відповідно до державного контракту, укладеного між приватним акціонерним товариством та Міністерством оборони України, для Збройних сил України закуплено вертольоти, які виявилися непридатними до використання у військових цілях і за своїм технічним станом та обладнанням взагалі не можуть виконувати завдання за призначенням. При цьому службовими особами військової частини зазначені вертольоти прийняті до експлуатації», – йдеться у повідомленні.

Військовою прокуратурою Херсонського гарнізону Південного регіону України за даним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 425 (недбале ставлення до військової служби) КК України.

«Під час слідства встановлено, що ці самі вертольоти вже були реалізовані Міністерством оборони України зазначеному підприємству у 2010 році як надлишкове військове майно, непридатне до використання. Вказаними діями спритних ділків державі завдано збитків на суму близько 12,7 млн грн, а військовим посадовцям загрожує від 5 до 7 років позбавлення волі», – інформують у ГПУ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: