Мін’юст шукає 60 високооплачуваних спеціалістів

Мін’юст шукає 60 високооплачуваних спеціалістів

Наталія Севостьянова, перший заступник міністра юстиції

Фото:  Главком

Міністерство юстиції планує цього року створити два директорати

Наталія Севостьянова, перший заступник міністра юстиції в інтерв’ю «Главкому» розповіла про новий  проект  уряду, згідно з  яким в рамках реформи державної служби в кількох міністерствах планується створити генеральні директорати і залучити туди на роботу нові професійні кадри.

«Зараз уряд розпочинає пілотний проект: до кінця цього року 10 міністерств мають сформувати свої перші генеральні директорати. Що таке генеральний директорат? Це не просто підрозділ де працюють багато спеціалістів, які пишуть відповіді громадянам, депутатам... А це така група людей, які мають аналітичні навички, можуть писати законопроекти, аналізувати проблеми громадян, зрозуміти, як їх вирішити. Сподіваємося, що ці директорати радикально змінять підхід до держслужби у всіх міністерствах. За нашої ініціативи ми стали одним із пілотних міністерств, де вони створюватимуться вже цього року», -  розповіла чиновниця.

Вже відомо, що міністерство юстиції планує цього року створити два директорати.  Деякі міністерства вирішили сформувати в цьому році всі директорати, але лише по 10 людей набрати в них, бо ресурс обмежений.

«А ми вирішили взяти два маленькі директорати, але сформувати їх повністю. Це, по-перше, директорат стратегічного розвитку та європейської інтеграції. Він у всіх міністерствах буде різний, можливо, за кількістю людей у ньому, але однаковий за суттю. Там будуть дивитися, які реформи міністерству планувати, як вони корелюються з планами уряду, президента, парламенту, яким чином їх впроваджувати, який бюджет на це потрібен, де його взяти, як оптимізувати ресурси. І, по-друге, директорат, що буде займатися правами людини і правовою просвітою, який буде реалізовувати всеукраїнський проект «Я маю право», - повідомила Севостьянова.

Цей проект за підтримки донорів уже стартував цього року. І, як побачили  в міністерстві, багато громадян сьогодні не знають про свої права, через що виникають їх порушення з боку органів влади чи інших громадян. Цей проект спрямований на системне інформування громадян через систему безоплатної правової допомоги. Після цього моніторингові групи будуть направляти до правоохоронних органів інформацію про чиновників, які ці права порушили.

«Таким чином цього року ми шукатимемо 60 нових спеціалістів. По 30 у кожен директорат. В середині серпня в уряді приймуть акти, необхідні для старту цієї реформи», - резюмувала  Севостьянова.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: