Місцеві вибори: масового підкупу виборців не зафіксовано

Місцеві вибори: масового підкупу виборців не зафіксовано

Відомо тільки про три факти підкупу виборців

Під час місцевих виборів в ОТГ зафіксовані поодинокі випадки підкупу, масового підкупу виборців не було. Про це повідомив генеральний директор виборців України Олексій Кошель в ефірі телеканалу «112 Україна».

«Ми зафіксували три факти підкупу напередодні дня голосування, так як підкуп - це процедура останніх днів. Це було два факти прямого підкупу та один факт в Хмельницькій області, коли виборцям надавалися туристичні послуги, предмети за ціною вище 160 грн, встановлений законом мінімум з боку політичної партії за конкретні справи. Незважаючи на все, ми не маємо технологій підкупу як масового і системного явища», - розповів він.

Як відомо, 29 жовтня за рішенням Центральної виборчої комісії пройшли місцеві вибори у 201 об’єднаній територіальній громаді (ОТГ) в усіх областях України.

Обирали 4506 депутатів міських, селищних, сільських рад та 201 міського, селищного, сільського голову. Дільниці для голосування працювали до 20:00. За даними спостерігачів, явка виборців в 201 об'єднаній громаді, де проходили перші місцеві вибори, склала 48,2% від загальної кількості виборців.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: