Місія ОБСЄ: за два тижні кількість обстрілів на Донбасі збільшилась на 30%

Місія ОБСЄ: за два тижні кількість обстрілів на Донбасі збільшилась на 30%
Місія ОБСЄ на Донбасі

Збільшення кількості порушень спостерігалося попри підтвердження відданості припиненню вогню з нагоди початку нового навчального року

Місія Спостережної моніторингової місї ОБСЄ констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню на Донбасі на понад 30%.

Про це повідомляється у звіті місії ОБСЄ.

Зазначається, що у період з 3 по 16 вересня місія ОБСЄ зафіксувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню на Донбасі на понад 30%.

«Збільшення кількості таких порушень спостерігалося попри підтвердження відданості припиненню вогню з нагоди початку нового навчального року, яке набуло чинності 29 серпня о 00:01», - зазначили в ОБСЄ.

Крім того, безпілотник місії ОБСЄ зафіксував у непідконтрольному Україні районі Донецької області неподалік від кордону з Росією, де відсутні пункти пропуску на кордоні, колону з 10 вантажівок з критими брезентом вантажними відсіками.

«За допомогою БПЛА СММ дальнього радіуса дії подібні переміщення у цьому ж районі було зафіксовано 8 серпня», - нагадали в ОБСЄ.

За повідомленням спостерігачів, також на Донбасі зафіксовано озброєння, розміщене з порушенням погоджених ліній відведення.

«93 одиниці (озброєння - ред.) - протягом двотижневого періоду, з яких 56 у непідконтрольних урядові районах», - заявили у місії.

Нагадаємо, з 29 серпня - 17 вересня за час «шкільного перемир'я» зафіксовано близько 500 обстрілів з боку бойовиків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: