Митрополит РПЦ відхрестився від питання, чи відвідає Папа Римський Москву

Митрополит РПЦ відхрестився від питання, чи відвідає Папа Римський Москву

Іларіон пояснив, що відносини між православною і католицькою церквами розвивалися протягом майже тисячі років «в досить складному контексті»

У Російській православній церкві не стали коментувати чутки про те, що Папа Римський Франциск найближчим часом може відвідати Москву.

«Це питання, яке вирішуватиметься в ході двосторонніх обговорень між Римо-католицькою церквою і Московським патріархатом», - заявив глава синодального Відділу зовнішніх церковних зв'язків митрополит Іларіон в інтерв'ю італійській газеті Il Messaggero.

При цьому він не уточнив, коли саме питання візиту буде обговорюватися з Ватиканом.

Так митрополит відповів на питання, чи може в 2019 році відбутися поїздка понтифіка до Москви. Інформація про можливість такого візиту з'явилася в понеділок в російській блогосфері.

Відповідаючи на питання, чому стільки секретності, Іларіон пояснив, що відносини між православною і католицькою церквами розвивалися протягом майже тисячі років «в досить складному контексті».

«Ці складності поступово долаються, але подолані вони ще не цілком. У православному народі існує дуже велике упередження проти католиків, і ми жодним чином не повинні ризикувати єдністю наших Церков і миром в наших Церквах. Тому ми повинні в наших взаєминах просуватися з тією швидкістю, з якою це можливо. З тією швидкістю, яка буде прийнятна для нашого церковного народу», - пояснив ієрарх.

Як відомо, наприкінці минулого тижня у Ватикані відбулася зустріч митрополита Іларіона з Папою Франциском, під час якої митрополит РПЦ обговорив «неканонічні дії Константинопольського патріархату» щодо надання автокефалії УПЦ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: