Митрополит УПЦ МП розповів, чим вчора у лаврі шантажували проукраїнських ієрархів цієї церкви

Митрополит УПЦ МП розповів, чим вчора у лаврі шантажували проукраїнських ієрархів цієї церкви

Митрополиту Вінницькому і Барському Симеону погрожували звільненням, бо він виступав за зустріч з президентом в Українському домі

Митрополит Черкаський і Канівський УПЦ МП Софроній розповів в ексклюзивному інтерв’ю «Главкому», що на вчорашньому зібранні єпископів Московського патріархату у Києво-Печерській лаврі тим, хто виступав за зустріч єпископів з президентом в Українському домі, погрожували. Зокрема, митрополиту Вінницькому і Барському Симеону.

«Проти Вінницького було, виступили, щоби поставити питання перед Блаженнішим митрополитом Онуфрієм, чи бути йому у Вінниці, чи ні», - переказує вчорашні події Софроній

За словами митрополита Софронія, він і владика Симеон були єдині, хто не погодилися голосувати за те, що Константинопольська церква не правильно робить, надаючи Томос Україні. «Я єдиний, хто не погоджувався і владика Симеон підтримував мене. Він підтримував у всіх питаннях, більше ніхто», - наголосив Софроній.

Більшість єпископів, за словами владики Софронія, не знають, що робитимуть після повернення у свої парафії.
«Я їх питав (учасників Собору), а у відповідь тиша. Мізків у них немає», - сердиться владика Софроній.

Раніше повідомлялося, що 13 листопада президент Петро Порошенко мав зустрітися з єпископатом УПЦ Московського патріархату.

Однак зустріч президента з ієрархами УПЦ МП була зірвана.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: