Митрополиту УПЦ МП Іларіону знову дозволили перетинати лінію розмежування на Донбасі

Митрополиту УПЦ МП Іларіону знову дозволили перетинати лінію розмежування на Донбасі

Парафії і Донецької, і Горлівської єпархії розташовані по обидві боки лінії розмежування

Митрополиту Української православної церкви Московського патріархату Донецькому і Маріупольському Іларіону та митрополиту УПЦ МП Горлівському і Слов’янському Митрофану відновили перепустки, що дозволяють перетинати лінію розмежування на Донбасі.

Про це йдеться у повідомленні Горлівської єпархії.

Зазначається, що парафії і Донецької, і Горлівської єпархії розташовані по обидві боки лінії розмежування.

«Для повноцінного здійснення свого служіння правлячим архієреям цих єпархій необхідно особисто бути присутнім на парафіях і в монастирях по обидва боки, наголошують в єпархії», — йдеться у повідомленні.

Як повідомили раніше у прес-службі Донецької єпархії УПЦ МП, митрополит Іларіон їхав з окупованого Донецька до Свято-Успенського Миколо-Василівського монастиря у селі Нікольське Волновахського району на Донеччині, де планувалась молитва з архієреями УПЦ на честь свята ікони Божої Матері «Знамення» 10 грудня.

За даними прес-служби Донецької єпархії, право митрополита Іларіона на перетин лінії розмежування було анульовано «без об'єктивних на те причин».У єпархії повідомили, що співробітник СБУ назвав причиною відмови у перетині пункту пропуску «особливим розпорядженням з Києва».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: