Між Лукашенком та Путіним. Соціологи заміряли ставлення українців до світових лідерів

Між Лукашенком та Путіним. Соціологи заміряли ставлення українців до світових лідерів

Олександр Лукашенко очолив рейтинг симпатій українців серед іноземних лідерів

Дослідження: найкраще українці ставлять до Лукашенка та Меркель, найгірше - до Путіна

Серед лідерів інших країн найкраще українці ставляться до президента Білорусі Олександра Лукашенка: 66% позитивно і лише 15% - негативно. Про це свідчать дані опитування Соціологічної групи «Рейтинг».

За даними опитування, до канцлера Німеччини Ангели Меркель позитивно ставляться 60% опитаних, негативно - 17%.

До президента Польщі Анджея Дуди позитивно ставляться 48%, негативно - 9%, 18% - не знають такого політика, 27% - важко з відповіддю.

До президента Франції Еммануеля Макрона позитивно ставляться 39%, негативно - 17%, не знають такого - 15%, вагалися з оцінкою - 29%.

До прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо позитивно ставляться 38%, негативно - 6%, не знають його - 30%, важко оцінити - 30%.

До прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона позитивно ставляться 33%, негативно - 11%, не знають його - 27%, не визначилися - 30%.

До президента США Дональда Трампа позитивно ставляться 30%, негативно - 42%, вагалися з оцінкою - 25%.

До президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана позитивно ставляться 28%, негативно - 20%, не знають його - 22%, важко оцінити - 30%.

Найгірше українці ставляться до президента Росії Володимира Путіна: 71% - негативно, тільки 17% - позитивно і ще 12% не змогли висловити свою думку.

Натисніть на зображення для збільшенняНатисніть на зображення для збільшення

Соціологічна група «Рейтинг» провела дослідження 29 жовтня - 4 листопада 2019 року серед 300 респондентів по всій Україні за винятком окупованих Росією територій. Помилка репрезентативності дослідження: не більше 1,8%.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: