Міжнародні резерви України сягнули максимуму з початку 2014 року

Міжнародні резерви України сягнули максимуму з початку 2014 року

Із початку року резерви зросли на 16%

Станом на 1 вересня, міжнародні резерви України становили 18,0348 млрд дол. США (в еквіваленті). Про це повідомляє прес-служба Національного банку України.

За даними НБУ, востаннє обсяг резервів перевищував цю відмітку на початку 2014 року.

«Сьогодні резерви перебувають на рівні на 16% вищому, ніж на початку поточного року. Зокрема, за підсумками серпня резерви зросли на 240 млн дол. США або 1,3%», - повідомляють у НБУ.

У Нацбанку інформують, що впродовж серпня на зміну обсягів резервів впливали:

  • надходження на користь уряду у сумі 351,5 млн дол. США від розміщення облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП), деномінованих у валюті;
  • валютні інтервенції Національного банку на міжбанківському ринку, за підсумками яких чиста купівля валюти Національним банком становила 234 млн дол. США;
  • платежі уряду та Національного банку на користь Міжнародного валютного фонду у сумі 448,7 млн дол. США;
  • платежі уряду з обслуговування та погашення державного боргу в іноземній валюті (крім платежів на користь МВФ) на суму 50,1млн дол. США, з яких 12,3 млн дол. США – з метою обслуговування і погашення ОВДП, деномінованих у валюті.

«Станом на 1 вересня обсяг міжнародних резервів покриває 3,6 місяця майбутнього імпорту і є достатнім для виконання зобов’язань України та поточних операцій Уряду і Національного банку», - зазначає НБУ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: