Молдова відмовилася прийняти літак делегації РФ на чолі з Рогозіним

Молдова відмовилася прийняти літак делегації РФ на чолі з Рогозіним
Віце-прем'єр Росії Дмитро Рогозін

Молдова не надала дозвіл на проліт через повітряний простір країни і посадку літаків військово-повітряних сил Росії в аеропортах Кишинева і Тирасполя

Міністерство закордонних справ і європейської інтеграції Молдови відмовило російській делегації на чолі з віце-прем'єром Дмитром Рогозіним в перельоті через повітряний простір РМ і в посадці в аеропортах Кишинева і Тирасполя літаків ВПС Росії.

Візит планувався для участі в святкуванні 25-річчя початку миротворчої операції на Дністрі. Як повідомляє deschide.md з посиланням на свої джерела, лист з відмовою МЗСЄІ Молдови направило в середу, 19 липня, посольству Російської Федерації в Молдові, пише Newsmaker.

У ньому говориться, що молдавські компетентні органи змушені відмовити надати дозвіл на переліт через повітряний простір Молдови і посадку літаків військово-повітряних сил Росії в аеропортах Кишинева і Тирасполя через відсутність необхідних для цього умов, і зокрема відсутність контролю за Тираспольським аеропортом. Також МЗСЄІ уточнює, що російська сторона була раніше про це неодноразово проінформована.

Крім того, у відомстві зазначили, що оскільки немає узгодженого плану спільних заходів, приурочених до 25-річчя підписання угоди про принципи мирного врегулювання збройного конфлікту в Придністров'ї і початку миротворчої операції на Дністрі, недоцільно проводити такі заходи в односторонньому порядку.

Будь-якої реакції від російської сторони поки не було.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: