Москва про заяву Порошенка щодо російських виборів: це недружній акт стосовно РФ

Москва про заяву Порошенка щодо російських виборів: це недружній акт стосовно РФ

Тепер взяти участь у виборах до Держдуми РФ зможуть лише співробітники посольства і консульств РФ в Україні

Заява президента України Петра Порошенка про неможливість проведення виборів до Держдуми РФ на території України означає, що взяти участь в них зможуть лише співробітники посольства і консульств РФ в Україні. Про це повідомив ТАСС член ЦВК РФ Василь Ліхачов.
«Такого роду офіційна позиція створює серйозні перешкоди для проведення публічних виборів, щоб люди приходили в посольство Росії в Києві або в три генеральних консульства в Харкові, Одесі та у Львові. У цій ситуації у нас залишається право провести вибори на території цих російських закордонних установ тільки для дипломатичного та адміністративно-технічного складу», - сказав він.
За його словами, близько 80 тисяч російських виборців, які в даний час знаходяться на Україні, не зможуть взяти участь у виборах до Держдуми.
Ліхачов, який курирує в ЦВК питання міжнародної взаємодії, підкреслив, що Росія організовує голосування своїх громадян за кордоном тільки з дозволу кожної держави. При цьому посольства і консульства згідно з міжнародним правом є територією РФ. «Там нам ніхто не завадить (провести голосування)», - зазначив він.
Ліхачов додав, що, з політичної точки зору, позиція України є недружнім актом стосовно РФ і «продовженням політики обмежень, дискримінації, необ'єктивного підходу». «Таким чином відносини між державами не відновлюються», - зауважив він.
Ліхачов також заявив, що найближчим часом Центрвиборчком Росії обговорить питання голосування російських виборців на території України.
Нагадаємо, Порошенко доручив МЗС України поінформувати Москву про неможливість проведення російських виборів на території України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: