Моніторинг розпочався: у Києві вже контролюють дотримання правил самоізоляції

Моніторинг розпочався: у Києві вже контролюють дотримання правил самоізоляції

Моніторинговий центр створює базу даних хворих, контактерів та тих киян, що повернулися з-за кордону

У Києві створений і вже працює спеціальний моніторинговий центр для контролю за дотримання киянами правил самоізоляції. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив під час онлайн-пресконференції.

«Ми створили в Києві моніторинговий центр за контролем дотримання самоізоляції хворими в легкій формі, що лікуються вдома, та контактерами з хворими. А також - правил обсервації людьми, які повернулися з країн, де зафіксовані випадки COVID-19. Моніторинговий центр вже працює над збором інформації від сімейних лікарів, «Київського лабораторного центру МОЗ України», Державної прикордонної служби, Головного управлінням Нацполіції, інших служб, від мешканців міста. Ми створюємо єдину базу, щоб більш ретельно контролювати можливі шляхи розповсюдження вірусу», - сказав Кличко. 

За словами мера, на сьогодні центр отримав інформацію про:

  • 37 тисяч киян, які перетнули державний кордон з 11 березня цього року;
  • про 435 киян, які є контактерами з хворими;
  • та 107 підтверджених хворих, частина з яких лікується вдома на самоізоляції.

«Моніторинговий центр не тільки збирає інформацію. А й контролюватиме дотримання режиму самоізоляції, та допомагатиме тим, хто ізолювався, вчасно отримати необхідну медичну допомогу. Підкреслю. Моніторинг розпочався», - наголосив мер Києва.

Відповідальність за порушення режиму карантину, самоізоляції або обсервації буде наступною:

  • перше порушення – штраф у 17 000 грн,
  • друге – штраф 34 000 грн,
  • третє – кримінальна відповідальність.

«Кияни теж мають долучатися. І надавати інформацію про відомі їм випадки захворювань чи людей, які контактували з потенційно хворими. Це непроста робота. Але тільки об’єднавши зусилля ми зможемо локалізувати і зупинити розповсюдження вірусу», - підкреслив Кличко.

Також мер відповів на запитання журналістів, щодо санкцій стосовно тих, хто в умовах обмежувальних заходів влаштовує пікніки. 

«Я переконаний, якщо люди не розуміють слів і пояснень, не дотримуються правил – вони повинні за це платити! Поки на тих, хто влаштовує масові гулянки в парках та зонах відпочинку, має складати протоколи поліція. Зараз вже підключаються комунальні служби – працівники благоустрою, муніципальна охорона та інші служби. Вони складатимуть протоколи і виписуватимуть штрафи від 1700 до 3400 гривень за порушення правил благоустрою тим, до кого не дійшло, що в місті запроваджені обмеження», - підкреслив Кличко.

Нагадаємо, станом на 10:00 31 березня, у Києві лабораторно підтверджено 107 випадків COVID-19.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: