Київ створив дві бази для обсервації людей, що прибувають з-за кордону

Київ створив дві бази для обсервації людей, що прибувають з-за кордону
Людей, які прибувають в Україну авіарейсами, відправлятимуть на обсервацію

Одна з баз - у Чорнобильській лікарні на Лісовому масиві

Столична влада облаштувала дві бази для перебування на обсервації киян, які прибувають з-за кордону. Там є все необхідне для тимчасового проживання. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив під час онлайн-пресконференції.

«Майже всі країни світу, що повертають своїх громадян, запровадили таку практику. І Київ від початку обмежувальних заходів наголошував на необхідності такого кроку. Столична влада облаштувала дві бази для перебування киян на обсервації. Там є все необхідне для тимчасового проживання. Мешканці міста за це не платитимуть. Одна з баз – на 200 ліжок - у Чорнобильській лікарні на Лісовому масиві», - повідомив мер. 

Він зазначив, що питанням обсервації людей, що прибували авіарейсами вчора і позавчора, займалася не столиця. Людей повертало не місто, і до міської влади з приводу їх розміщення не зверталися.

«Але місто підготовлене і ми можемо розміщати киян, яким треба буде пройти обсервацію, - сказав Кличко. - І я не втомлюся закликати всіх дотримуватися правил і обмежень! Це - ваше здоров’я і життя! А також - безпека всіх мешканців міста!».

Нагадаємо, станом на 10:00 31 березня, у Києві лабораторно підтверджено 107 випадків COVID-19.

Як повідомлялося, 30 березня «Готель Козацький» розмістив 100 осіб, які прибули з Балі та Катару

У столиці поліція забезпечує правопорядок біля готелю «Козацький» у Шевченківському районі Києва та санаторію у Пуща-Водиці, куди прибули громадяни з-за кордону для примусової обсервації.

Згодом стало відомо, що з готелю «Козацький» втекла частина українців, яких привезли туди з аеропорту «Бориспіль» на обсервацію.

30 березня пасажира авіарейсу «Доха-Київ», який перебував на обсервації в готелі «Козацький», госпіталізували з підозрою на коронавірус.

Кличко заявляв, що рішення про обрання місця обсервації для українців, що прибули в столицю з-закордону, ухвалювала не міська влада. Питанням повернення людей спецрейсами займається Міністерство інфраструктури. І куди розселяти людей, вирішували структури державного рівня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: