ЗМІ: ідея ввести «паспорт імунітету» в Італії виявилася провальною

ЗМІ: ідея ввести «паспорт імунітету» в Італії виявилася провальною
Лише у 10 відсотків громадян Ітапії виявили антитіла до коронавірусу

«Наявність у людини антитіл не означає, що вона не вразлива до коронавірусної інфекції», –попередили медики

Ідея ввести «паспорт імунітету» в Італії приречена на провал, оскільки тільки у 10 відсотків громадян виявили антитіла до коронавірусу. Про це пише Daily Mail з посиланням на керівника агентства цивільного захисту Сільвіо Брусаферро (Silvio Brusaferro).

За словами Сільвіо Брусаферро, концепцію таких документів неможливо втілити. Однак ця заява не зупинила представників місцевої влади від впровадження схем аналізу крові на антитіла.

Провінція Ломбардія має намір почати проводити тести на імунітет до коронавірусу  наступного тижня. Медичні працівники будуть першими в черзі на тести, а потім регіональний уряд сподівається брати аналізи і в інших громадян.

Ідея «паспорту імунітету» передбачає створення будь-якого документа, який підтверджує, що людина, яка вилікувалася від корона вірусу, отримала імунітет до інфекції. Однак експерти в галузі охорони здоров'я висловили стурбованість з приводу таких документів, оскільки ще не відомо, чи можна повторно заразити пацієнтів Covid-19.

Раніше опитані Politico лікарі розповіли про ефективність антитіл від коронавірусу. Так, багато хто покладає дуже великі надії на зняття карантинних заходів, як тільки у більшої частини населення виробляться антитіла. Однак медики попередили, що наявність у людини антитіл не означає, що вона не вразлива до коронавірусної інфекції.

Італія є однією з найбільш постраждалих від коронавирусу країною. За останніми даними, там понад 175,9 тисячі заражених коронавірусом, 23,2 тисячі пацієнтів померли, а 44,9 тисячі вилікувалися.

Нагадаємо, станом на ранок 19 квітня у світі підтверджено 2 332 391 випадків коронавірусної хвороби Covid-19, з них 160 783 летальних, 599 997 особа одужала

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: