У київських лікарнях з діагнозом пневмонія перебувають понад 400 осіб

У київських лікарнях з діагнозом пневмонія перебувають понад 400 осіб
На сьогодні з діагнозом «пневмонія» на стаціонарному лікуванні перебуває понад 400 киян
Фото: ЕРА

Позитивний результат на коронавірус в середньому виявляється у більш 15% хворих пневмонією

У київських медичних установах з діагнозом пневмонія перебувають 413 пацієнтів, 16 з яких були госпіталізовані протягом минулої доби, заявила директор Департаменту охорони здоров'я Валентина Гінзбург.

Про це повідомляє пресслужба КМДА.

При цьому вона зазначила, через спалах коронавірусу, для хворих з діагнозом пневмонія надання медичної допомоги - вдосконалили.

«По-перше, ми окреслили коло медичних установ, які беруть пацієнтів із запаленням легенів. По-друге, відповідним наказом Департаменту зобов'язали керівників медустанов ввести обов'язкове ПЛР-тестування для цих людей. Це дало можливість посилити контроль над лікуванням пацієнтів з пневмоніями, убезпечити хронічних хворих від знаходження поруч з людиною, яка потенційно може виявитися інфікованою, і знизити ризик захворювання для лікарів, які зараз використовують посилені засоби захисту, лікуючи цю категорію хворих», - заявила Гінзбург.

Вона зазначила, що після обов'язкового тестування пацієнтів з пневмонією з'ясувалося, що у понад 15% - коронавірус.

Як повідомлялося, станом на ранок 27 квітня, у Києві підтверджено 1220 випадків Covid-19. За добу кількість хворих на коронавірус у Києві збільшилася на 32 особи. У Київській області зафіксовано 570 випадків захворювання на коронавірус (збільшення на 28 порівняно з попередньою добою). 57 людей одужали.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: