МВФ визнав добросовісність України при врегулюванні питання «боргу Януковича»

МВФ визнав добросовісність України при врегулюванні питання «боргу Януковича»

Рада директорів МВФ вивчила відповідність спроб України визначенню сумлінних в рамках оновлених правил кредитування і вирішила, що вимоги були дотримані

Рада директорів Міжнародного валютного фонду визнав сумлінними (good faith negotiations) спроби України досягти угоди з РФ щодо врегулювання єврооблігаційного боргу на $3 млрд. про це повідомив офіційний представник Фонду Джеррі Райс.
«Рада директорів вивчила відповідність (спроб України. – Ред.) визначенню сумлінних в рамках оновлених правил кредитування (Policy on Non-Toleration of Arrears to Official Creditors) і вирішила, що вимоги були дотримані», - сказав він під час традиційного прес-брифінгу у Вашингтоні в четвер.
Що стосується подальшого врегулювання зазначеного питання, МВФ, як і раніше, заявляє про підтримку продовження переговорів між двома сторонами. «Ми вітаємо первинні контакти між сторонами і закликаємо Україну і Росію продовжувати переговори для пошуку взаємовигідного рішення, яке зробить свій внесок програму (EFF – Ред.)», - сказав Райс.
Нагадаємо, Рада директорів МВФ 8 грудня схвалила зміни в політику кредитування, що дозволяють Фонду надавати фінансування країні-члену, що має заборгованість перед офіційним кредитором.
Передбачається, що виконавча рада МВФ буде проводити оцінку відповідності кожного окремого випадку за трьома критеріями. До них належать такі: термінова допомога з боку Фонду є принципово важливою, і країна-боржник дотримується всіх вимог програми МВФ; позичальник робить сумлінні спроби дійти згоди з кредитором в рамках параметрів, встановлених програмою Фонду; рішення надати фінансування не спричинить небажані негативні наслідки для можливостей МВФ мобілізувати кошти від офіційних кредиторів.
Фонд підтвердив, що готовий продовжити фінансувати Україну, якщо її зобов'язання перед Росією будуть відповідати всім трьом критеріям оновлених правил кредитування.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: