МВС звернулося до Інтерполу щодо переслідувань українців в Росії

МВС звернулося до Інтерполу щодо переслідувань українців в Росії

МВС вирішило надіслати відповідне звернення у зв'язку з інформацією російських ЗМІ про оголошення в міжнародний розшук ряду громадян України, в тому числі нардепа Володимира Парасюка

Міністерство внутрішніх справ України надіслало звернення до Інтерполу через політичне переслідування українців у Росії.

Про це повідомляє прес-служба відомства у Facebook.

МВС вирішило надіслати відповідне звернення у зв'язку з інформацією російських ЗМІ про оголошення в міжнародний розшук ряду громадян України, в тому числі нардепа Володимира Парасюка.

«У зв’язку з черговою провокацією Росії МВС України надіслало звернення до генсекретаря Інтерполу, в якому ми наголошуємо на недопустимості використання російською стороною механізмів Міжнародної організації кримінальної поліції Інтерпол для політичного переслідування громадян України», - наголосив глава МВС Арсен Аваков. 

Нагадаємо, російські ЗМІ повідомили, що Парасюка та ще трьох українських громадян заочно арештували в Росії за «напади на диппредставництва» у 2014-2016 рр. та за «наругу над російським прапором». Слідком Росії запевнив, що «заарештованих» оголосили в міжнародний розшук.

Міністр внутрішніх справ запевнив, що інформація російських ЗМІ про міжнародний розшук народного депутата Володимира Парасюка та ще кількох громадян України - неправдива.

Зазначимо, що 9 березня 2016 року Парасюк зняв російський триколор з будівлі Генерального консульства РФ у Львові. Це відбулось під час пікетування представництва активістами, які вимагали звільнення Надії Савченко. Активісти, яким не вдалося зайти на подвір'я, вихопили у Парасюка триколор, потоптали його ногами та підпалили.

У червні цього року стало відомо, що Слідком Росії розслідує кримінальну справу за фактом нападу в 2016 році на генконсульство Росії у Львові та наругу над прапором Росії.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: