МЗС РФ оприлюднило різку заяву щодо шпигунського скандалу в Австрії

МЗС РФ оприлюднило різку заяву щодо шпигунського скандалу в Австрії

В МЗС Росії заявили, що відносини між РФ та Австрією вже ускладнилися

У зв'язку із заявою влади Австрії про підозру в причетності до розвідувальної діяльності на користь Росії колишнього полковника австрійських збройних сил в МЗС Росії був викликаний посол Австрії в Москві Айгнер.

Про це 9 листопада повідомляє прес-служба МЗС РФ.

«Викликає подив, чому наші австрійські партнери вважали за краще не обговорювати з нами наявні у них підозри через налагоджені канали діалогу, а вдалися до сенсаційного вкидання інформації в ЗМІ та публічної вимоги від нас пояснень», - заявили в міністерстві.

Повідомляється, що російські дипломати «звернули увагу посла на заяву Федерального міністра європейських, інтеграційних і закордонних справ Австрійської Республіки Кнайсль про те, що в разі підтвердження підозр у шпигунстві російсько-австрійські відносини будуть серйозно обтяжені».

«Підкреслили, що вжиті Віднем кроки, засновані на підозрах без будь-яких доказів, вже призвели до ускладнення відносин, які до останнього часу відрізнялися позитивною динамікою», - заявили в МЗС РФ.

Раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ Австрії Карін Кнайсль скасувала запланований на 2-3 грудня візит до РФ через затримання полковника австрійської армії за підозрою у роботі на російську військову розвідку. 

За даними ЗМІ, затриманий полковник австрійської армії, який з 1990-х років працював на російську військову розвідку ГРУ, зізнався у шпигунській діяльності проти Австрії на користь Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: