МЗС: співавторами резолюції ООН щодо прав людини в Криму стали 40 країн

МЗС: співавторами резолюції ООН щодо прав людини в Криму стали 40 країн
Генасамблея ООН

Українська команда зараз активно працює над просуванням резолюції серед країн-членів ООН

До кола співавторів проекту оновленої резолюції «Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та м. Севастополь, Україна», який голосуватиметься у вівторок в Третьому комітеті Генасамблеї ООН, долучилися 40 країн.

Про це в коментарі «Укрінформу» розповів заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця, який прибув у Нью-Йорк для просування українського документа.

«Станом на зараз ми маємо чотири десятки країн, які долучились до кола співавторів резолюції, внесеної на виконання ініціативи президента України Петра Порошенка, про що він заявив під час загальних дебатів Генеральної Асамблеї ООН у вересні», - зауважив Кислиця.

Заступник міністра повідомив, що зараз українська команда активно працює над просуванням документа серед країн-членів міжнародної організації.

«Проводяться численні двосторонні зустрічі з нашими партнерами й не тільки для того, щоб отримати максимальну підтримку під час голосування», - зауважив представник українського зовнішньополітичного відомства.

Він також додав, що мова документа є «доволі потужною й жорсткою з чіткими однозначними формулюваннями, а його метою є захист прав і свобод громадян на українському півострові».

Крім того, за його словами, в Нью-Йорку очікуються приїзд лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва, а також Ахтема Чийгоза й Рустема Умерова.

«Вони також долучаться до процесу просування резолюції в ООН», - зауважив український дипломат.

Як повідомлялося, проект оновленої резолюції «Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та м. Севастополь, Україна» містить ряд нових вимог до Росії, а також звернення до генсека Організації щодо координації дій структур ООН у Криму.

У новому документі також міститься вимога до Росії виконати тимчасові заходи наказу Міжнародного суду ООН про скасування заборони Меджлісу.

Місія України при ООН вже опублікувала проект резолюції щодо окупованого Криму.

Комітет Генасамблеї ООН розгляне різку резолюцію щодо окупованого Криму 14 листопада.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: