У МЗС Венесуели відреагувало на нові санкції США

У МЗС Венесуели відреагувало на нові санкції США
Хорхе Арреаса обіцяє США юридичну реакцію

Венесуела обіцяє відповісти на санкції США юридичним шляхом.

Венесуела розглядає рішення президента США про введення нових санкцій як цинічне і незаконне, йдеться в заяві МЗС південноамериканської країни, яке глава зовнішньополітичного відомства Хорхе Арреаса опублікував в Twitter.

«Парадоксально, що країна-член СОТ, яка називає себе захисником принципів свободи, порушує базові економічні права», — йдеться в заяві. У Каракасі додали, що дії Вашингтона спрямовані не тільки проти жителів Куби і Венесуели, а й проти компаній, які повинні бути захищені міжнародним правом.

Незалежне співробітництво не зупинять «ніякі імперіалістичні дії», відзначили в МЗС і додали, що Венесуела відповість на санкції США юридичним шляхом.

У свою чергу, глава МЗС Куби Бруно Родрігес назвав нові санкції прийомами «економічного піратства», які США використовують щоб нанести Венесуелі шкоди і вкрасти її ресурси.

Раніше США за дорученням президента Дональда Трампа ввели санкції проти 34 суден і двох компаній, які займалися транспортуванням нафти з Венесуели на Кубу. У список санкцій потрапили компанії Ballito Bay Shipping Inc. і ProPer in Management Inc, які базуються в Ліберії і Греції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: