МЗС застерігає спостерігачів СНД від відвідування російських виборів в окупованому Криму

МЗС застерігає спостерігачів СНД від відвідування російських виборів в окупованому Криму

У МЗС обіцяють розглядати будь-яку участь у так спостереженні за виборами на окупованій території як «недружній крок»

Україна виступає категорично проти направлення спостерігачів Місії від СНД на тимчасово окуповану територію АР Крим та міста Севастополь, де 18 вересня 2016 року Росія має намір провести вибори депутатів до Державної думи РФ. Про це йдеться у заяві МЗС.

Заяву також надіслало на адресу Виконавчого комітету СНД. «Особливо наголошено, що результати цих псевдовиборів будуть нікчемними і такими, що не створять жодних правових наслідків, а також не будуть визнані ані Україною, ані міжнародним співтовариством, і, у свою чергу поставлять під сумнів їх легітимність у цілому», - заявляють у Міністерстві.

У МЗС обіцяють розглядати будь-яку участь у так спостереженні за виборами на окупованій території як «недружній крок», а відвідування АР Крим і міста Севастополь – як порушення українського законодавства, що потягне за собою відповідальність.

Зазначимо, нещодавно було затверджено главу Місії спостерігачів від Співдружності Незалежних Держав на виборах до Державної думи Російської Федерації, які заплановані на 18 вересня 2016 року.

Раніше у прокуратурі АРК заявили, що вибори в Держдуму на території Криму незаконні

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: