На Банковій розповіли, чи погодиться Порошенко на умови Московської церкви

На Банковій розповіли, чи погодиться Порошенко на умови Московської церкви

«Президент готовий до діалогу. Двері Українського дому залишаються відкритими», - повідомили в Адміністрації президента

Президент Петро Порошенко готовий до діалогу із Українською православною церквою Московського патріархату.

Про це ідеться у заяві прес-служби Адміністрації президента, повідомляє Укрінформ.

«Президент України готовий до діалогу. Двері Українського дому залишаються відкритими», - зазначається в повідомленні.

В АП наголосили, що кілька тижнів тому Порошенко ініціював зустріч з усіма архієреями УПЦ (МП), запросивши їх до Українського дому для того, щоб вони із перших уст почули інформацію про його перемовини із Вселенським Патріархом, про угоду між Україною та Константинопольським Патріархатом і про готовність Вселенського Престолу сприяти проведенню об’єднавчого Собору.

Проте, зазначають в АП, велика частина архієреїв УПЦ (МП) почала шукати пояснення, щоб не прийти на зустріч: «мовляв, місце не підходить».

«Ані мова ультимативних вимог, ані проведення засідання Синоду за сценарієм, вірогідно, надісланим із Москви, не здатні зірвати процес створення Української помісної православної церкви. Цей процес підтримує абсолютна більшість громадян нашої держави. Тому іти проти волі власного народу – це очевидно шлях у нікуди», - підкреслили в Адміністрації президента.

Нагадаємо, Собор єпископів Української православної церкви Московського патріархату 13 листопада прийняв рішення зустрітися з президентом Петром Порошенком, але не в Українському домі, а на території Києво-Печерської Лаври.

Також у постанові Собору єпископів УПЦ МП говориться, що Українська православна церква Московського патріархату не буде долучатися до процесу створення автокефальної Української православної церкви.

Віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко заявив, що схоже на те, що постанова Собору УПЦ МП, яка була оприлюднена 13 листопада, написана у Кремлі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: