Собор єпископів Московської церкви в Україні виступив проти Томосу

Собор єпископів Московської церкви в Україні виступив проти Томосу

Собор єпископів УПЦ МП заявив, що не підтримує «будь-які спроби змінити назву Української православної церкви»

Українська православна церква Московського патріархату не буде долучатися до процесу створення автокефальної Української православної церкви.

Про це йдеться у постанові Собору єпископів УПЦ МП від 13 листопада.

«Собор єпископів наголошує, що процес надання так званого Томосу про автокефалію є штучним, нав’язаним ззовні, не відображає внутрішньої церковної необхідності, не принесе реальної церковної єдності та поглибить розділення і посилить конфлікти серед народу України. За таких умов долучення єпископату, духовенства та мирян Української православної церкви до цих процесів вважаємо неможливим», - зазначається у постанові Собору єпископів УПЦ МП.

Також Собор єпископів виступив проти «будь-яких спроб змінити назву Української православної церкви, про що вже заявляється першими особами держави, та інших проявів дискримінації віруючих Української православної церкви на законодавчому рівні».

«У разі прийняття відповідних законопроектів Верховною Радою України, Українська православна церква буде захищати свої права всіма законними засобами, які передбачені «Основами соціальної концепції Української православної церкви», законодавством України та Європейською Конвенцією з прав людини», - заявили в УПЦ МП.

Нагадаємо, Собор єпископів Української православної церкви Московського патріархату 13 листопада прийняв рішення зустрітися з президентом Петром Порошенком, але не в Українському домі, а на території Києво-Печерської Лаври.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: