На білорусько-українському кордоні застрягли десятки туристичних автобусів

На білорусько-українському кордоні застрягли десятки туристичних автобусів
Автобуси на пункті пропуску
Архівне фото видання «Белта»

У Державному прикордонному комітеті Білорусі всю провину поклали на туроператорів

У міжнародному автодорожньому пункті пропуску Нова Гута утворилася значна черга з туристичних автобусів на виїзд в Україну.

Про це в суботу ввечері повідомляє білоруське видання «Белта».

Зазначається, що з полудня 14 липня туристичні групи по шість автобусів прибувають до пункту пропуску в Новій Гуті. З 14:00 близько 20 рейсових автобусів чекали на проходження кордону.

У Державному прикордонному комітеті Білорусі всю провину поклали на туроператорів.

«Це говорить про недостатньо ефективне планування маршрутів з боку туроператорів. Туристичні компанії не враховують рекомендацій Держприкордонкомітету про рівномірний розподіл автомобільних перевезень груп туристів, які не тільки прямують на відпочинок, а й повертаються в країну», - зазначив представник Держприкордонкомітету Антон Бичковський.

Він підкреслив, що контрольні органи вживають усіх необхідних заходів для прискорення перетину державного кордону.

«Задіяні всі робочі місця із залученням резервів. Прикордонний контроль забирає не більше 10 хвилин на один такий транспортний засіб при нормативі - 15 хвилин. З 14:00 до 18:00 було оформлено 22 туристичних автобуси. При тому, що пропускна здатність Нової Гути становить чотири автобуси за годину. Проте за такої кількості транспортних засобів час очікування може досягати шести годин», - резюмував Бичковський.

Держприкордонкомітет нагадує турфірмам про необхідність завчасно направляти інформацію про плановані час і місце перетинання державного кордону до відповідних місцевих органів управління спорту і туризму для їхнього рівномірного розподілу по часу доби і місцю перетину кордону.

Нагадаємо, у п'ятницю, 13 липня, в аеропорту «Київ» (Жуляни) «застрягли» кілька сотень пасажирів.

Міністерство інфраструктури склало рейтинг пунктуальності українських авіакомпаній у червні 2018 року. При цьому враховувалася точність вильоту літаків авікомпаній з України, відповідно до встановленого розкладу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: