На Чорному та Азовському морях сьогодні буде сильний шторм

На Чорному та Азовському морях сьогодні буде сильний шторм

У Маріуполі та Бердянську пориви вітру до 28 метрів за секунду

У п’ятницю, 17 квітня, вранці на акваторії Азовського та Чорного морів пориви вітру 25-28 м/с, висота хвиль 15-20 дм (ІІ рівень небезпечності, помаранчевий).

Про це повідомляє пресслужба ДСНС України.

«За даними Укргідрометцентру, вранці 17 квітня на акваторії Азовського моря та в портах Маріуполь, Бердянськ пориви вітру 25-28 м/с, висота хвиль 15-20 дм (ІІ рівень небезпечності, помаранчевий)», - йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що через негоду в Україні без світла лишилися 155 міст і сіл.

Зазначимо, у п’ятницю, 17 квітня, в Україні буде хмарно з проясненнями, без опадів, у південно-східній частині пориви вітру 15-20 м/с. Температура вдень 14-19° тепла, на півдні та Закарпатті до 22°.

Слід зазначити, що столичний регіон останніми днями переживає екологічне лихо. Так, у Києві станом на 6:50 17 квітня рівень забруднення повітря один з найвищих у світі. Експерти зазначають, що в деяких районах української столиці дихати ним дуже шкідливо для здоров’я.

Згідно рейтингу компанії IQ Air ввечері 16 квітня Київ очолив рейтинг міст з найбільшим забрудненням атмосфери у світі з показником у 380 пунктів, при нормі 50.

Голова ДСНС Микола Чечоткін запевняє, що у п’ятницю, 17 квітня, вітер зміниться і хмара пилу над Київщиною почне розсіюватися.

Раніше стало відомо, що у Києві зафіксовано екологічне лихо. Індекс якості повітря найгірший з можливих. Фахівці просять киян зачинити вікна та не виходити на вулицю.

Згодом у ДСНС назвали причину небезпечного забруднення повітря у Києві.

Зазначимо, що 16 квітня у Зоні відчуження силами і засобами ДСНС продовжуються роботи із гасіння пожеж.

Нагадаємо, директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда в коментарі «Главкому» розповів, що причиною піщаної бурі, яка 16 квітня накрила Київ та передмістя, є посилення вітру до 15-20 м/с на території Київської та Житомирської областей, а також тривала відсутність дощу у цих областях.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: